Cercle per al Coneixement
Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País

Creativitat

Ciència

Xarxes

Territori

Estratègia

Pensament

Disseny

[Posicionaments]:

Posicionament sobre el Projecte de Llei d’Economia Sostenible.

Base de Coneixement
Posicionaments

Abstract / Informació
El passat divendres l’executiu espanyol va aprovar el Projecte de llei d’Economia Sostenible que té com a objectiu canviar el patró de creixement de l’economia del nostre país per impulsar i consolidar la seva recuperació i garantir el benestar social del futur. En aquest sentit, el Cercle per al Coneixement en destaca la seva importància i valora que és insuficient si no es fa en el marc d’un gran acord global, un pacte d’Estat amb les forces polítiques, econòmiques i socials. Escrit per en Xavier Castillo amb la col·laboració d'en Miquel Vila
Article de:
Cercle per al Coneixement
Al Cercle des del 22/03/2010
Visitat 6606 vegades des de la
seva publicació al web
  Aquest contingut està obert a comentaris i debats del Cercle.


   Informació relacionada
 Posicionament sobre el Projecte ... Document: Posicionament sobre el Projecte de Llei d´Economia Sostenible
El passat divendres l’executiu espanyol va aprovar el Projecte de llei d’Economia Sostenible que té com a objectiu canviar el patró de creixement de l’economia del nostre país per impulsar i consolidar la seva recuperació i garantir el benestar social del futur. En aquest sentit, el Cercle per al Coneixement en destaca la seva importància i valora que és insuficient si no es fa en el marc d’un gran acord global, un pacte d’Estat amb les forces polítiques, econòmiques i socials.

D’altra banda, entre les reformes no incloses a aquesta llei, destaquen per la seva importància les relacionades amb l’impuls per la innovació, les polítiques sectorials, la reforma laboral, la reforma de la justícia, i el Pacte per l’Educació. Tanmateix, encara que la majoria de les reformes recollides al Projecte de Llei són passos en la direcció correcte, moltes d’elles no tenen perquè superar uns tràmits que duraran mesos després d’un llarg tràmit parlamentari.

Moltes de les reformes incloses seria convenient dur-les a terme el més aviat possible perquè afavoriria dues avantatges: demostrar que l’actitud del Govern de l’Estat per impulsar-les és ferma. Però sobretot, el més important és que hi ha pendents una sèrie de reformes, que no estan incloses al Projecte de Llei, i si no es fan bé i en el termini adequat tindrà molt poc impacte en el patró de creixement de l’economia espanyola.

Consultar el document original clicant sobre el document adjunt.El Cercle per al Coneixement és una comissió de la Societat Econòmica Barcelonesa d'Amics del País per al foment de l'economia i la societat del coneixement.

Nit del Cercle

Especial Ètica