Cercle per al Coneixement
Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País

Creativitat

Ciència

Xarxes

Territori

Estratègia

Pensament

Disseny


Debats del Cercle per al Coneixement


La virtualitat del Cercle
Conversa iniciada per: Joan Mayans Planells
Inici de la conversa: 06/09/2005 @ 18:09h.
Lectures: 108042 || Respostes: 0
Un dels autors més citats en matèria de societat i noves tecnologies parlava, fa alguns anys, de la noció de virtualitat com d'una forma de realitat, una realitat en potència, alliberada d'alguns dels constrenyiments habituals de la realitat real. Em sembla que va ser una de les primeres vegades que jo, personalment, llegia una definició en positiu d'allò virtual, i no una simple descripció en negatiu o merament tècnica. La virtualitat, deia Pierre Levy, és una forma d'existència plena de potencialitat.

Avui en dia, ja sigui arran d'elucubracions teòriques, ja sigui a partir de la nostra experiència pràctica, hem descobert o ens hem convençut que hi ha vida més enllà de la www. Ës més: que en moltes ocasions, aquesta mena d'existència electrònica o de presència a distància és una forma més que interessant i més que necessària de ser-hi.

Una associació com el Cercle necessita i necessita enriquir-se d'aquesta dimensió virtual. Perquè ens fa més plurals i perquè ens fa menys intermitents. Perquè ens dóna una forma de presència, de contacte i de creació de comunitat (de fer Cercle).

Per això, el camí que vàrem iniciar fa alguns mesos i que amb la creació i posada en marxa d'aquests espais de debat, és tan potencialment enriquidor i alhora potencialment perillós per a aquesta associació. Enriquidor perquè ens ofereix la possibilitat de ser i de fer amb molta més intensitat, continuïtat i pluralitat del que feiem i èrem fins ara. Perillós perquè, donant-nos aquesta possibilitat, ens carrega amb la responsabilitat d'aprofitar-la.

Per això, com a part implicada molt a fons en la creació d'aquest 'Cercle Virtual', us animo i us demano a què participeu en aquesta nova virtualitat del Cercle.
Per a participar en aquesta conversa és necessari que t'identifiquis

El Cercle per al Coneixement és una comissió de la Societat Econòmica Barcelonesa d'Amics del País per al foment de l'economia i la societat del coneixement.

Nit del Cercle

Especial Ètica